Pohojammaan Kautta 4.-6.9.2015

Syksyn saapumisen huomaa ainakin siitä, että on aika Pohon omalle tapahtumalle, joka pidetään Orisbergissä ja tälläerää myös viimeisen kerran siellä. Ensisyksynä palaamme “juurillemme” Sydänmaalle Kessulaan.

Perjantaina oli normaali syys-sää, aurinkokin paisteli pilvien lomasta, mutta iltaa kohti satoi sitten vettä ja vesisade jatkui myös yöllä. Se ei onneksi lannistanut meitä, vaan perjantai-iltaa vietettiin iloisissa merkeissä majoittuen, saunoen, syöden ja karaokea laulaen, osa nukkuenkin.

Lauantai-aamu oli pilvinen, mutta jo ennen kisaa aurinko alkoi paistaa ja sateet loppuivat, ennustuksista huolimatta siihen. Lämpömittari olisi voinut kohota koreammalle, mutta hyvä näinki! Saimme tämän vuoden Isämestarin Rallin Pohojammaalle, joten se toteutettiinkin lauantaina Lakeuden kauniissa maisemissa ajellen ja tehtäviä suorittaen. Kahvitauko pidettiin Ilmajoella Yli- Laurooselan komean pohjalaistalon pihapiirissä, jossa ehtipä joku piipahtaa markkinoillakin. Rallista kuulemme lisää Möötissä.

Lauantai jatkui ruokailulla. Tarjolla oli Tainan ja Eeron keittämää hernekeittoa, josta ei herneitä eikä lihaa puuttunut. Jälkiruoaksi saimme kropsua mansikkahillolla ja kermavaahdolla, nam! Saunomista, “olematoonta sissaroontia”, renkaiden potkimista, ystävien tapaamista ym. mukavaa harrastettiin. Marja Paukkusen järjestämällä Kivet Kertovat kierroksella käytiin myös.

Päivä huipentui tietysti 19.33 alkaneisiin iltamiin. Saimme nauttia kisailusta, musiikista, olipa jopa häpeällisistä rättärimuistoistoista avautuminen, ja se se vasta hauska oli
kin. Madame Pusolee saapui iltamiemme iloksi, kertoen kuulumisiaan ja lupautui myös katsomaan tulevaisuuteemme hopeisen pääkallon avulla. Illanmittaan moni saikin ennustuksensa tulevasta. Tulevaisuus vaikutti sitä valoisammalta, mitä isompi raha löytyi.Kuunnelma pohjalaismiehestä lahjaostoksilla kirvoitti myös makeat naurut, mutta eipä savolaismiehen grilliostoksetkaan jättäneet ketään kylmäksi. Arvoisa Oltermannimme Juha kertoi tämän hauskan “rillireissun” illanpäätteksi iltasatuna. Ilta jatkui vielä hauskanpitolla, tanssittiin ja laulettiin ja naurettiin. Ystävät ovat elämän suola!!!

Sunnuntaina tapahtuma “taputeltiin” loppuun tutulla kaavalla, aamupalan jälkeen yhdenpytyn kriuhnaasu toteutettiin tälläkertaa parisoutukisana, jonka voittivat Jaakolat. HAA heille! Sitten perinteiset arpajaiset ja sitten HYVÄÄ KOTIMATKAA ENSIVUOTEEN!!!

Kiitos vieraille, jotka tapahtuman tekevät, sillä ilman heitä ei olisi itse tapahtumaakaan. Tietysti ISOOKIITOS kuuluu myös toteuttajille, niin keittiönpuolella, majoituksessa, ohjelmanteossa, saunanlämmityksessä, valojen, tekniikan ym. toteutuksessa, pöytien ja tuolien kuskaamisessa, “katsomon” rakentamisessa ja purkamisessa, unohtamatta lasten leikkittäjiä kuin arpojenmyyjiäkään. Kaikkien tekijöiden ansiosta saimme tänäkin vuonna aikaan hienon tapahtuman! Kolme isoa haata myös meille, HAAHAAHAA!!!

 

JiiPee Elisa