Pohjois-Norjan rannikkoreitit

Olitko lähdössä Raid 2 Lofoten retkelle?

Retki toteutuu vielä kesällä 20??, Tämä verkkoluento saattaa olla mielenkiintoinen retkelle lähtijöille ja muillekin jotka aikoo matkailla rättärillä Pohjois-Norjaan.

Tietokirjailija ja luontokuvaaja Harri Ahosen luento verkkoluentona ma 1.2. klo 17.30-19. Harri Ahonen kertoo sanoin ja kuvin Pohjois-Norjan rannikon, vuonojen ja saariston kauneimmista päiväretkikohteista, kuten Tromssan kaupungin lähitunturit, upeat Vesterålenin ja Lofoottien saaristot sekä tarunhohtoinen Nordlandin rannikko.

Luennolla syvennytään rannikon ja saariston retkeily- ja suojelualueisiin, kuten esimerkiksi Sjunkhattenn kansallispuistoon, joka on omistettu lapsille ja nuorille sekä pienempään, mutta maisemallisesti erittäin dramaattiseen Möysalenin kansallispuistoon. Pääosassa on lisäksi eläimistö, kuten lunnit, hylkeet ja valaat sekä tietenkin paikallinen retkeilykulttuuri.

Pohjois-Norjan rannikolla kulkiessa ei voi välttyä kohtaamasta viikinkiajan tarinoita ja saagoja menneiltä ajoilta. Luennolla käsitellään yhtä niistä, Lekamöyenin saagaa.