Möötti- ja Tampere-tietoutta

Suomen 2CV killan vuoden 2021 Mööttijuhla on Tampere-talossa (Yliopistonkatu 55) 6.11.2021.

Julkisilla kulkuneuvoilla pääsee Tampereelle ja Tampere-taloon sujuvasti. Rautatieasemalta on matkaa Tampere-taloon kävellen 650 metriä, linja-autoasemalta on matkaa hieman enemmän, eli 750 metriä. Jos tulet lentokoneella, niin kenttä löytyy Pirkkalasta 17 km päästä. Tosin Finnair ei nyt lennä, joten joudut ehkä turvautumaan omaan lentoon.

Mööttijuhla alkaa coctailitilaisuudella klo 17:00 II-kerroksessa Duetto I ja II salien edustalla. Coctailipaloja on varattu 3kpl/hlö. Mutustelun ja kuohuviinin nautiskelun ohessa saamme kuulla Lassi Frimanin esittämää musiikkia.

Coctailitilaisuuden jälkeen siirrymme Duetto saleihin varsinaiseen Mööttiin, joka alkaa klo 18:00. Möötin jälkeen samoissa tiloissa tarjoillaan juhlaillallinen, baari on tietysti silloin jo auki.

Nyt 29.9. Tampereella laulu ja soitto on sallittua, tanssiakin saa. Illan bändi virittelee instrumenttinsa esityskuntoon siten, että jamit voivat alkaa noin 21:30, valomerkki tulee 23:30 ja tilaisuus päättyy 24:00. Nämä ajat ovat voimassa nykyisten (29.9) koronasääntöjen vallitessa.

Lauantaina iltapäivällä on mahdollisuus lähteä pienelle kulttuurikävelylle, joka starttaa klo 14:30 Hotelli Courtyard Marriotin aulasta (Tampere-talon yhteydessä oleva hotelli). Lenkki on noin 2,4km, varusteet kelin mukaan.

Lisätietoja Möötistä löytyy Nyytisistä 5/2021.


Hotellit läheltä Tampere-taloa ja vähän kauempaakin:

Courtyard by Marriott, samalla tontilla
https://www.marriott.com vertailuhinta noin 135€, yht. 2 aikuista ja aamiaiset.
Huom! Hotellihuoneen voi varata myös hotellin respasta puhelimella numerosta +358 293 575 700 ihan suomenkielellä. Killalle on luvattu 15% alennus päivän hinnasta, eli muistakaa vaatia se.
Kyseinen hotelli on Marriot-ketjun ensimmäinen hotelli Suomessa ja, netin varaussivuja ei ole vielä ehditty kääntää meidän kulttuurille sopivaksi. Henkilökunta tietää ongelman ja pahoitteli syvästi varaamisesta aiheutuneita ongelmia.Ilmeisesti netin päässä oleva robotti on huomannut vilkastuvaa kysyntää marraskuun ensimmäiselle viikonlopulle ja tämä on aiheuttanut hintoihin selkeää nousua.

Muita Hotelleja lähietäisyydellä:

Dream Hostel & Hotel, etäisyys 71 metriä https://www.dreamhostel.fi/ noin 68€

Lapland Hotel Tampere, etäisyys 230 metriä https://www.laplandhotels.com/FI/lh_etusivu.html noin 184€

Original Sokos Hotel Villa, 290 metriähttps://www.sokoshotels.fi/fi/tampere/sokos-hotel-villa

jne.

Booking.com -sivustolta voi hakea myös hotelleja esim. hinnan tai sijainnin mukaisessa järjestyksessä. Tässä on listattu etäisyys keskustasta mukaisesti. Tampere-talosta on keskustaan kävelymatkaa noin 900 metriä, eli Hotelli Ilveksen kohdalle. Laittamalla hotellin nimen Googlen hakukoneelle, löytää hotellin tarkemmat tiedot. Hakukriteereinä oli hotelli, aamupala ja vapaa peruutus.

Scandic Tampere Koskipuisto, aivan keskustassa, vertailuhinta noin 145€.

Radisson Blue Grand Tammer, 400 metriä, 203€

Scandic Tampere City, 600 metriä keskustasta, 155€

Scandic Tampere Hämeenpuisto, 600 metriä keskustasta, 145€

Holiday Inn Tampere Central Station, 700 metriä keskustasta, 130€

Scandic Tampere Station, 800 metriä keskustasta, 144€

Solo Sokos Hotelli Torni, 800m keskustasta, 285€

Mango Hotel, 1,7km, 79€

jne.

Hotelleja löytyy paljon, erilaisia ja eri hintaisia. Mitä kauempana keskustasta, niin pääsääntöisesti sitä edullisempia. Google.com ja Booking.com ovat hyviä koneita etsinnässä.


Pysäköinti Tampereella

Tampereella, kuten muillakin isommilla kaupungeilla vapaa pysäköinti keskustan alueella on pannassa. Alueelta löytyy lukuisia parkkitaloja, joissa auton voi parkkeerata vierailun ajaksi. Keskustassa katujen varret ovat pääsääntöisesti maksullisia alueita, myös viikonloppuisin. Tampere-talon läheisyydestä löytyy jo katuja, joilla alkaa vapaa pysäköinti lauantaina klo 16:00, mutta vapaita paikkoja on haasteellista löytää. Tampere-talolla on myös ulkopysäköinti, Sairaalankatu 2, etäisyys noin 300m. Vapaa pysäköinti alkaa lauantaina myös täällä klo 16:00.

Iso vapaa parkkipaikka löytyy Prisman pihasta 2,5km päästä, Sammonkatu 75. Voi lähempääkin löytyä, mutta tämän minä tiedän. Mikäli päätät mennä tänne, niin sieltä pääsee ratikalla keskustaan.

Julkinen liikenne Tampereella

Tampereella on hyvä julkisen liikenteen verkosto. Parhaiten oikeat reitit löytyy Nyssen reittioppaasta: https://reittiopas.tampere.fi/ Ikkunaan syötetään lahtöpaikka ja määränpää. Tuloksena näet selkeän ohjeen millä ja mitä kautta määränpäähän pääsee.

Nyssessä (bussi, linja-auto) voi ostaa kertalipun kuskilta, ratikassa ei voi. Pankkikortin lähimaksulla voi myös ostaa lipun nyssessä ja myös ratikassa. Lisätietoja maksamisesta: https://www.nysse.fi/liput-ja-hinnat/matkan-maksaminen.html

Tampereinfo: www.visittampere.fi Täältä löytyy kaikki oleellinen Tampereeseen liittyvä.

Jos on jotain kysyttävää, tai haluat lisätietoja, niin soittele:

Skriba, Rauno Tuomainen, 0400 851 489.