LIQUI MOLY -lisäaineet pidentävät moottorin elinikää

LIQUI MOLY -lisäaineet pidentävät moottorin elinikää

LEHDISTÖTIEDOITE

Kuluminen on auton moottorin luontainen vihollinen. Moottorin ollessa käynnissä metalli hankaa metallia vasten, mikä aiheuttaa luonnollisesti kulumista. Kulumista on kuitenkin mahdollista estää erilaisilla moottorin lisäaineilla, jotka suojaavat moottoria ja pidentävät siten sen käyttöikää. LIQUI MOLY -valikoiman Oil Additive-, Motor Protect- ja Cera Tec -lisäaineet antavat suojan moottorille ja vähentävät polttoaineen kulutusta.

Oil Additive – Moottorin kitkan vähentäjä jo vuodesta 1957

Oil Additive oli LIQUI MOLYn ensimmäinen tuote, kun yritys perustettiin vuonna 1957. Oil Additive -kitkanvähentäjä on kuitenkin edelleen erittäin hyvä lisäaine erityisesti vanhempiin autoihin. Oil Additive on moottoriöljyn lisäaine, joka sisältää molybdeenisulfidia (MoS2). MoS2 on grafiitin kaltaista ainetta, joka muodostaa suojaavan kalvon kaikille moottorin liuku- ja kitkapinnoille, estäen näin metallin suoran kosketuksen metalliin. Oil Additive sopii lisäaineeksi kaikille tavallisille moottoriöljyille bensiini- ja dieselmoottoreihin.

Oil Additive -lisäaineen käytöllä on useita moottorille edullisia ominaisuuksia, sillä se vähentää huomattavasti moottorin luonnollista kulumista ja kitkaa, pidentäen näin moottorin käyttöikää. Moottoriöljyyn lisätty Oil Additive vähentää myös polttoaineen ja öljyn kulutusta.

MoS2-lisäainetta lisätään moottoriöljyyn aina öljynvaihdon yhteydessä noin viisi prosenttia öljyn määrästä. Koska MoS2 on väriltään mustaa, Oil Additiven lisääminen moottoriöljyyn tekee öljystä tummaa. Väriä ei siis tarvitse hätkähtää, vaan se kuuluu asiaan.

Motor Protect – Kemiallista suojaa moottorille

Siinä missä Oil Additive vaikuttaa moottorin kitkaan fysikaalisesti, LIQUI MOLY Motor Protect tekee saman kemiallisesti. Täyssynteettinen moottoriöljyn lisäaine muodostaa moottorissa toisiaan hankaavien osien pinnalle suojaavan kalvon, joka kestää äärimmäisen hyvin kulutusta.

Motor Protectia lisätään öljynvaihdon jälkeen tuoreeseen öljyyn. Yksi pullo (500 millilitraa) riittää viiteen litraan moottoriöljyä. Lisäaineen käyttö estää moottorin kulumista ja vähentää sekä polttoaineen kulutusta että haitallisten aineiden muodostumista. Motor Protect soveltuu käytettäväksi nykyaikaisiin autoihin.

Cera Tec – Kaksoissuoja moottorille

LIQUI MOLY Cera Tec -öljynlisäaineessa yhdistyvät sekä fysikaalinen että kemiallinen suojaus. Huipputeknologiaa edustavassa Cera Tec -lisäaineessa on keraamisia hiukkasia, jotka ovat niin pieniä, että ne läpäisevät öljynsuodattimen vaivatta. Keraamiset yhdisteet estävät metalliosien suoran kosketuksen toisiinsa, mikä estää tehokkaasti moottorin kulumista. Alentunut kitka vähentää myös polttoaineen kulutusta.

Cera Tec on yksi tehokkaimmista markkinoilla olevista moottoriöljyjen lisäaineista ja sen vaikutus kestää jopa 50 000 ajokilometriä. Huippuominaisuudet tekevät Cera Tecistä ensisijaisen valinnan uudempiin autoihin. Pakkauksen sisältö riittää viiteen litraan moottoriöljyä. Ei sovellu moottoreihin, joissa märkäkytkin.

Kaikki LIQUI MOLY -lisäaineet vähentävät tehokkaasti moottorin kitkaa, mikä alentaa moottorin lämpötilaa. Lisäaineet suojaavat moottoria äärimmäisiltä kuormituksilta ja vähentävät siten korjauksen tarvetta. Kun moottorin toiminnasta pidetään huolta, voi säästää huomattavan summan korjauskustannuksissa.

Lähde: Kaha

Lue lisää LIQUI MOLY tuotteista