Lahden jaoksen viisikymppiset

Lahden jaoksen puolivuosisadan taivalta oli paikalle saapunut parikymmentä jaoksen jäsentä menneiltä, nykyisiltä ja tulevilta ajoilta. Juhlapaikkana oli jälleen kerran mainio Jokikumpu.

Tuulen suunnasta huolimatta juhlat saatiin hyvin käyntiin jaosporvarin avauksella ja tervetuliaismaljoilla. Tämän jälkeen jp Jukka Porri loi juhlapuheessaan katsauksen jaoksen historiikkiin, nykymenoon ja tulevaisuuden näkymiin.

Seuraavaksi jokainen esitteli itsensä ja kertoi omakohtaisia asioita ja kokemuksia jaoksen jäsenenä ja sätkäharrastajana. Juttua tuli porukalta hyvin ja mielenkiintoisia asioita esille. Juhla-ateria päästiin kuitenkin nauttimaan vielä lämpöisenä.

Jaoksemme kummit toivat onnittelunsa ja luovuttivat kummilusikan jaoksellemme. Vanhan lahtelaisen sananlaskun mukaan kuka vanhoja muistaa sitä muistitikulla silmään. Tikusta kuvatiedostoja läppärin, projektorin ja valkokankaan kautta juhlaväen silmiin heijastikin skripamme Kososen Timo. Kuvia kommentoitiin kiitettävästi ja niistä selvisi uusiakin asioita. Esitys tauotettiin kakkukahvien ajaksi jotta kaikki ehtisivät ne nauttia.

Kahvittelun jälkeen osa väestä alkoikin jo suunata kotia kohti. Muut jatkoivat nostalgisissa tunnelmissa kuvien ihailua. Loppuilta meni vapaan seurustelun merkeissä kunnes väki väheni eikä pidotkaan enää parantuneet.

Arvokasta rekvisiittaa
Maljapuhe ja maljan nosto
Juhla-ateria maistui
50 vuoteen mahtuu monta muistoa
Jokikummussa juhlitaan