Ke-Sun syntysanat

Keski-Suomen jaos Ke-Su täytti keväällä kunnioitettavat 50 vuotta sen ollessa perustettu karkauspäivänä 29.2.1972. Tuntemattomaksi jäänyt paikallislehti uutisoi tapahtumasta seuraavasti:

Miltei 50 itsensä siveelliseksi ja hyväsukuiseksi tunnustavaa Jyväskylän kaupungista ja sen lähiympäristöstä olevaa naista ja miestä vaihtoi ajatuksia itse kutakin kovin koskevista kysymyksistä Jyväskylässä helmikuun viimeisen päivän iltana.

Edellä mainitut kysymykset liittyvät asiaan tai esineeseen, joka edellämainittujen epäinhimillisten ominaisuuksien lisäksi on yhteinen sanotuille miehille ja naisille.

Kaikki ovat nimittäin onnellistetut itsestään kulkevalla kulkuneuvolla, joka enemmän tai vähemmän poikkeaa siitä rakennuksesta, jonka André Citroen ylösloi vuonna 1913 a.D. Tätä nykyä virallinen nimitys kulkuneuvosta on 2 CV.

Jyväskyläläiset liittyivät yksimieleisesti Kiltaan, joka kantaa kunnioitetun keksijänsä mukaan nimeä Fraternitas Sancti Andreas. Suomalaisia jäseniä niillä on kuuleman mukaan jo lähes 900. Killan tarkoituksena on kasvattaa jäseniään rakastamaan kulkuvälinettään ja sillä kulkemista sekä kehittää jäseniensä seurallisia tietoja ja taitoja.

Killan Jyväskylän osaston tarkoituksena on kevätkauden kuluessa järjestää yhteislähdöllinen kilpa-ajo jonkin lähiseudun järven jäällä, ja myöhemmin keväällä on jäsenillä mahdollisuus mitellä taitojaan arvuu- eli suuntima-ajossa lähiseudun pimeillä ja vähemmän tunnetuilla teillä ja poluilla.

Ke-Sun jaoslaisia kokoontui juhlimaan synttäreitä, vappua ja kevättä 1.5. Petäjävedelle maatilamatkailu Kumpuselle. Päivän ohjelmassa oli vappuajelu Jyväskylässä, muisteloita ja puheita juhlapaikalla sekä tietenkin todella maittavan kalakeiton nauttimista unohtamatta kakkukahveja.

Kulkimet joutuivat tovin pysyttelemään paikoillaan kun herrasväki pääsi sisälle juhlimaan.
Tarjoiltavaa oli juhlan ja vapun hengen mukaisesti.
JP Ari pääsi aloittamaan upeasti koristellun kakun.
Sisäistä maukkautta ja ulkoista kauneutta.
Juhani Lillberg muisteli pitkään kestäneen Rättäriharrastuksen vaiheita ja vertasi 2CV:tä taiteen tekemiseen.
Ke-Sun jaoksessa on aina oltu aikaa edellä, tämä seflieden ottoon tarkoitettu viiri on jo monta vuotta vanha.