Kaunis kiitos kaikille Etelä-Suomen Suureen Vappuajeluun osallistuneille

Kaunis kiitos kaikille Etelä-Suomen Suureen Vappuajeluun osallistuneille

Kaunis kiitos kaikukoon teille kaikille jotka osallistuitte Etelä-Suomen Suureen Vappuajeluun. Pienoinen kiitos kuulokoon myös ilmojen haltijalle tai pitelijälle, joka loi erittäin hienon juhlallisen sään meille. Juurikaan parempi ei olisi sää voinut olla.

Vappuajelumme oli eräänlainen ketjureaktio, joka alkoi Lahdesta yhdeksän maissa aamulla. Seuraavaksi starttasivat Tu-Jä-Ken porukka Järvenpäästä ja sen jälkeen Hy-Ri seuranaan Läyliäisiin saapuneet Lahtelaiset. Seuraava kohde oli Karkkilan tori, joka muutettiin lennossa erääseen lopettaneen liikkeen parkkipaikalle. Sillä emme halunneet mennän torille josta oli samaan aikaan lähdössä Karkkilan Vappumarssi. Parkkipaikalla oli mahdollista tavata kolme Killan entistä Oltermannia, kun ajelulla mukana oli Jaakko Nieminen ja Seppo Niemi ja lisäksi parkkipaikalla vieraili Karkkilassa asusteleva Erkki A. Ahtokivi.

Tässä kohtaa letkan pituus lähenteli jo kolmea kymmentä. Karkkilasta kurvailtiin Koisjärvelle josta liittyi letkaan pari kuljinta lisää, joista ainakin toinen Inkiläisten sukua, eli Noomi. Koisjärveltä ajeltiin Nummi-Pusulan puolelle ja pari kilometrinen vanhaa Turuntietä, Hyrsylänmutkan risteyksestä Saukkolaan.

Saukkolan St1 pihamaalla tavattiin Turkulaiset, mukanaan ainakin yksi Salolainen. Muut Salolaiset eivät uskaltautuneet letkaan, vaan ajelivat itsekseen jossain muualla. Saukkolasta matka jatkui Sammatin vieritse ja Karjalohjan kautta Fiskarsiin. Jossa meitä odotti Kylä-yhdistyksen meille tyhjänä pitämä puolikas torista. Kiitos, järjestelyistä kyläyhdistykselle ja Pekka Palsaselle. Torilla meitä odotteli jo paikalle suoraan tulleita Hesalaisia ja ainakin Johansson Tammisaaresta.

Tässä kohtaa laskettuna löytyi parkkipaikalta 42 kuljinta.

Etukäteen Wappubrunssin tilanneet lähtivät syömään Kuparipajaan ja muut piknikille ja seurustelemaan torin reunalle. Ruokailun jälkeen oli hetki aikaa rupatteluun, jonka jälkeen oli mahdollisuus osallistua opastettuun kävelyyn ruukkialueella. Porrin Jukan sanoja lainatakseni tämä opastettu kierros kruunasi vappuajelun. Opastuksen meille piti Matti Piirainen, auktorisoitu matkaopas ja entinen Killan jäsen. Matilla on ollut rättisitikka 70-luvun alussa muuttaessaan Kuusamoon.

Tätä kirjoittaessa kaikki on toivottavasti päässyt turvallisesti kotiin. Vielä kerran ISO KIITOS kaikille mukana olleille! Minne mennään ensi vuonna?

Hy-Ri odottaa Lahtelaisia Läyliäisissä.
Hy-Ri ja lähtelaiset odottaa Tu-Jä-Ken väkeä.
Toisenlaiset ajoneuvomarkkinat!
Hy-Ri, Tu-Jä-Ke ja Turkulaiset Saukkolassa.

Kaikki perillä Fiskarsin torilla.
Oppaamme Matti Piirainen ja kuonatiili seinää.
Kello Pohjanmaalta, sanoi Esa.