Kaikki koolle “vanhat ajoneuvot” teemailtaan!

Mommilan Kyläpuoti

Tiistaina 27. kesäkuuta Mommilan Kyläpuoti järjestää teemaillan klo 17-20, jonne kaikki “vanhat ajoneuvot” ovat tervetulleita. Hy-Ri pitää tuolloin kahvittelun Mommilan Kyläpuodissa ja kutsuu myös Hämeenlinna ja Lahtelaiset mukaan. Täytetään omistajan luvalla Kyläpuodin piha rättäreillä. Tulossa on lähialueelta myös työkoneita, mahdollisesti Triumpheja ja muita vanhoja autoja. (Huom. Hyvinkäältä ehdittään paikalle noin klo 18.)

Mommilan Kyläpuoti on Hietoisten kylän entisen kyläkaupan tiloissa toimiva kesäkahvila – keidas keskellä hämäläistä maalaismaisemaa. Kyläpuodissa myydään tuoreita leivonnaisia, 3kaverin™ jäätelöä, Pauligin kahvia, nostalgisia irtokarkkeja ja Laitilan Wirvoitusjuomia. Kyläpuoti on panostaneet myös lähituottajien tuotteisiin, aina paikkakunnan lihatuotteista käsitöihin. Aurinkoisella terassilla on keskiolut oikeudet, ja olutta tai muita raikkaita juomia meiltä saa ostaa myymälän puolelta myös mukaan.

Puodin vanhan tavaran myymälästä löydät kaikkea vanhaa lapsuuden leluista, peltipurkkeihin, lehtiin, työkaluihin, astioihin ja retroon sen kaikissa kirkkaissa väreissä. Kaikki myytävä tavara on aidosti vanhaa, Kyläpuodista et löydä uus-vintagea. Herätimme vanhan kyläkeskuksen henkiin, kunnioittaen samalla kaikkien pienten syrjäkylien kyläkauppojen merkitystä yhtenä tärkeänä osana Suomen kasvua ja vaurastumista.

KYLÄKAUPPAMUSEO

Ainutlaatuiseen kyläkauppamuseoon on koottu rekvisiittaa ja tuotepakkauksia lähes sadan vuoden ajalta. Kokoelmia ja yksittäisiä esineitä on ostettu ja saatu lahjoituksina ympäri Suomea Hangosta Kittilään. Museossa voi tehdä aikamatkan 1900‐luvun alun sekatavaraliikkeistä aina viivakoodiajan alkuun, 1980‐luvulle

Lue lisää Kyläpuodista ja museosta osoitteesta http://kaikkeavanhaa.fi