JOENSUU VAPPEN ÄR FÖRBI OCH MAHTAVATA OLI!

Vappu2

Puuhapetepartio kokoontui klo. 9:00 Lykikselle jonne roudattiin 100 kpl Heinosen herkullisia munkkeja, kahvetta, Jalpon ja Lisan taikomaa kuplivaa sekä säkillinen grillimakkarata odottamaan Vappuajelunjälkeisiä.

Varsinainen kokoontuminen oli sitten klo. 10:00 Taidemuseon pihalla jonne kokoontui peräti 18 Sätkäkuntaa valmiina Vappuajelulle. Katoa oli käynyt hiukkasen edellisvuosiin, mutta kyllä noilla komean letkan sai aikaiseksi!

Kovasti Kulkimemme kiinnostivat Vappukansaa, ikään ja sukupuoleen katsomatta ja monta mukavaa keskustelua käytiin ennen Mobilistien letkaan liittymistä, joka tapahtui n. 11:15 Kuopion tien alkupäässä.

Vappu1

Lähtökäsky kävi 11:30 ja köröttelimme ylen verkkaista vauhtia kaupungin halki Mobiilivaunujen vanavedessä hurraavan Vappukansan riemuksi ja ihastukseksi. Väkeä oli kuin Vilkkilässä kissoja ja kännykkäkamerat räpsyivät vähän jokaisessa lapasessa, noin kuvaannollisesti, sillä sää oli aamu-utujen haihduttua vallan erinomaisen lämmin ja aurinkoinen. Vähäsen harmitti ettei kerennyt / älynnyt kattoa aukaista lähtiessä, kesken matkan ei tohtinut ruveta sen kanssa pelehtimään.

Vappu3

Lenkin jälkeen rantauduimme Lykynlammen herkkupatojen ääreen ja pikaisen laskutoimituksen perusteella meitä oli 15 autokuntaa munkilla ja simalla. Pari mattimyöhäistä huristeli paikalle jälkijunassa, mutta evästä riitti yllin kyllin heillekin.

Makkarat

Sään suosiessa kenelläkään ei ollut kiirettä mihinkään etenkään kun Jalpo taikoi Dyanen kontista jämäkän grillin, jossa kärvistelimme perinteiset grillimakkarat juhlan kruunuksi.

Pikaisten siivousten ja jäljelle jääneiden eväiden uusjaon jälkeen köröttelimme kukin koteihimme jääden odottamaan seuraavia 2CV -seikkailuita.

Kiitoksia kaikille, olipas taas ihan hiivatin mahtavata!

Joensuun skribanderi Toponen