Classic Motorshow’n kuvasatoa

Vappuviikonloppuna 30.4.-1.5.2022 järjestetty Classic Motorshow keräsi yli neljäsataa erilaista kulkuneuvoa. Suomen 2CV-Kilta osallistui omalla osastollaan, joka sijaitsi Ranskalaisen Avenuen varrella.

Näytteillä oli vanhimpana vuoden 1957 2CV, näyttelyn teeman mukaisesti 2CV-Taksi, belgialaisen polkupyöräkorjaamon huolto, kuljetus- ja mainoskuljin sekä Neulesätkä, ehkä yksi koko näyttelyn erikoisimmista tapauksista.

Lähde mukaan tunnelmaan seuraavien kuvien myötä.

Killan osaston helmi, viimeisen päälle kaunis Rättäri vuodelta 1957.

Autohistorian kuuluisin munakori, tässä kaikki munat yhä ehjinä 65-vuotta vanhan kulkimen takaistuimella.

Hupimestarin taivaansininen kaunokainen sai esiintyä mannekiinina 2CV:n ammattikäytöstä. Tiesitkö muuten, että Madagaskarissa Rättäreitä käytetään tänäkin päivänä hyvin suosittuina taksiautoina.

Vaihtokassa ja nykyaikainen pankkikorttihöylä kuuluivat tietenkin vakiovarustukseen. Valitettavasti kuvassa on heijastuksia, koska arvokkaan sisällön vuoksi ovia ei aukaistu edes kuvien oton ajaksi.

2CV esitteli monikäyttöisyyttään aikaisemmin belgialaisen polkupyöräkorjaamon luotettavana kulkimena.

Vm 1971 ”Nukkumatti” tuli Suomeen vuonna 2014. Tämän jälkeen sillä on taivallettu yli 40 tuhatta kilometriä useassa kansainvälisessä ja monissa kotimaan tapahtumissa.

Neulerättäri kiinnosti kovasti erityisesti nuorempia kävijöitä mutta ihmeteltävää riitti myös muilla. Ihmekös tämä, sillä tuhannesta palasta ja sadan neulojan voimin koottu lämmin peite on käsityötaidon helmi – oiva esimerkki 2CV-aatteen yhteisöllisyydestä ja hulluttelusta.

Killan osaston väen ilmeistä näkee, että oli suuri ilo esitellä 2CV-harrastusta.

Osastossa ilmennettiin myös Suomen 2CV-Killan 60-vuotista juhlavuotta.

Yleisöä riitti ja kaikilla oli paljon nähtävää: Ranskalaisen Avenuen vanhin auto oli täydellisesti entisöity Panhard, vm 1901.