Citroën in Poland: The World’s biggest meeting of the friends of the “Duck”!

Tänä vuonna “sätkä” harrastajat tapaavat Toruńissa, Puolassa. Vuorossa on 21. 2CV ystävien maailmankokous. Ensimmäisen kerran 2CV:t kokoontuivat Suomessa vuonna 1975. Puolalaiset odottavat tapahtumaan yli 7000 kuljinta ja 20000 kävijää. Koko kaupunki juhlii viikon ajan legendaarisen Citroënin hengessä.

Vuoden 2015 2CV Maailman kokouskaupunki Toruń, on kaunein kaupunki Pohjois-Puolassa. Maailmankokous houkuttelee harrastajia vuosi vuodelta enemmän. Vuonna 2011 Ranskan tapahtumassa ja 2013 Espanjan tapahtumassa oli yli 20.000 osallistujaa. Nyt odotamme peräti 7000 CITROËN 2CV harrastajaa ympäri maailmaa liittymään yhteen juhlaan ja ystävällisessä 2CV hengessä.

Tapahtumassa on mahdollista ihailla maailman karismattisinta ja myydyintä autoa. Citroën 2CV malleja on valmistettu yli 5 miljoonaa yksilöä, sen 42 vuotisen valmistushistorian aikana. Maailman kokous on ainutlaatuinen tilaisuus tavata muita intohimoisia 2CV harrastajia ympäri maailmaa.

Kävijät voivat tutustua tilapäiseen Citroën museoon ja katsella valokuvia Brandin konservatoriossa. Maailman eri Citroën yhdistyksiin kuuluvat jäsenet pääsevät myös osallistumaan ja seuraamaan kilpailuja, joissa purettu ja koottu auton eri osa kokonaisuuksia. Tapahtumassa näkee myös muita 2CV pohjaisia “sisarmalleja”, kuten Ami 6, Ami 8, Dyane ja Méhari.

Tapahtuma on myös 2CV harrastajien seikkailu, kun he matkustavat kotimaistaan pitkiäkin matkoja Puolan tapahtumapaikalle. Jotkut heistä jatkavat seikkailua kokouksen jälkeen poikkeukselliselle kahden päivän raidille.

021822.img

Lähde: Citroën Press
Käännös: Mika Koivunen