Aivohyytelöä ja kananmunakypäröitä – otatko riskin liikenteessä?

Tiedote. Julkaistu: 15.03.2016 klo 10:31
Heureka, suomalainen tiedekeskus

Perhetapahtumat Heurekassa 19.3. ja 9.4. kello 11-15

Lauantaina 19.3. ja 9.4. tiedekeskus Heurekassa veitsi uppoaa aivohyytelöön ja kananmunia saa pudotella aivan luvan kanssa. Riskit liikenteessä -perhetapahtumissa pohditaan kallon haurautta, aivojen toimintaa ja heijastimen vaikutusta ihmisen melko alkeelliseen hämäränäköön.

Lapsille suunnatuissa työpajoissa kananmunan saa pysymään ehjänä korkealtakin pudotettaessa, mutta vain, jos osaa pukea sille pikkuisen kypärän oikealla tavalla. Lääketieteen opiskelijat kertovat, missä kohdin omia aivoja sijaitsevat esimerkiksi näkemisestä tai nopeista liikkeistä vastaavat alueet. Eri aivolohkojen sijaintia havainnollistetaan hyllyvän, harmaita aivosoluja kuvastavan hyytelön avulla.

Tapahtumat ovat maksuttomia, ja ne toteutetaan yhteistyössä Henry Fordin säätiön kanssa. Heurekan näyttelyihin on normaalit pääsylippumaksut. Tapahtumat liittyvät Heurekassa esillä olevaan Otatko riskin? -näyttelyyn.

Lisätietoja tapahtumatuottaja Siina Vasama,
siina.vasama@heureka.fi
puh. 040 9015260.

Tiedekeskus Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Heurekassa voi kokeilla oivaltamisen iloa vuorovaikutteisissa näyttelyissä, planetaariossa, oppimisohjelmissa ja tapahtumissa. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin lähes 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi