Tänäkin vuonna jouluista tunnelmaa latisti pimeys, liukkaus ja musta maa. Viimevuotista kauheaa vesisadetta ei sentään ollut. Sisälle Uppalan Kartanoon päästyämme se joulutunnelma tulvi väistämättä mieliimme, joulun tuoksut ja kynttilän valo toivat jouluisen mielen, unohtamatta iloisia ihmisiä, joiden puheensorina viimeisteli tunnelman. Paikalla meitä oli 17 poholaista.

Joulukahvittelun lomassa aloitimme kokouksen valitsemalla puheenjohtajan ja sihteerin. Allekirjoittanut toimi puheenjohtajana ja Silja kokouksen sihteerinä.

Käsiteltävistä asioista ensimmäisenä oli virkamiehistön valitseminen vuodelle 2017. Asiasta käytiin sen verran keskustelua, että puheenjohtaja ja sihteeri molemmat ilmoittivat halukkuutensa erota. Paikalla oli kuitenkin niin hyviä suostuttelijoita, että lupauduimme molemmat jatkamaan tehtävissämme ainakin vielä vuoden eteenpäin.

Loputkin virkamiehistöstä tulivat valituiksi tehtäviinsä uudelleen.

Pohon virkamiehistö vuodelle 2017:

Jaosporvari Elisa Peltonen
Sihteeri Silja Wartio
Rahastonhoitaja Eija Lampila
Besserwisser Helge Helenius
Jakarihäjy Jussi Sarpo, työkaluvastaavana Jukka Isomäki
Mecahäjy Matti Lampila
Kyökkihäjy Taina Inkeri
Soppatykkihäjy Eero Inkeri
Klupuuteshäjy Seppo Patteri
Häspyytteri Yrjö Koskimäki
Raittihäjy Juha Reinikka
Junnuhäjy Martta Virkkala
Kymnaassihäjy Jussi Pahankala
Talkkarihäjyt Kaija ja Esko Harju
Toiminnantarkastajat Tiina Helenius ja Risto Arola

Muita käsiteltäviä asioita oli oma syystapahtuma Kessulassa 1.-3.9., joka saikin hienon teeman, Suomi100 vuotta Pohojanmaan Kautta. Kiitos ja haa hienosta ideasta kuuluu Reinikan Juhalle ja Saranpään Päiville. ISOHAA vielä kerran!

Virkamiehistö otti haasteen innolla vastaan ja suunnittelu lähtikin ns. lentoon, joten takaan ja alleviivaan, että Kiltakansa saa hienon ja arvokkaan tapahtuman!

Käsittelimme myös Oltermannin jaoksille ”heittämää” ideaa yhteistyöstä muiden ranskalaisten automerkkien harrastajien kanssa. Totesimme, että yhteinen tapahtuma voisi olla esimerkiksi Vappuajelu. Asiaa luvattiin selvitellä.

Sitten olikin aika ”kopauttaa nuija” pöytään kokouksen loppumisen merkiksi. En aivan ehtinyt sitä tehdä, kun kokousvieraita saapuikin lisää, Eija ja Matti. Olimmekin jo ehtineet ihmetellä, että missä he ovat kun olivat kuitenkin ilmoittautuneet pikkujouluun. He olivat luulleet kokouksen alkavan klo.17.00, mutta kutsussa kuitenkin luki, että kello 16.00. Kokous ”käytiin” sitten kuitenkin ”pikakelauksena” heidän kanssaan uusiksi.

Toivotan kaikille Ihanaa Vuotta 2017 ja paljon kilometrejä kulkimiinne!

JiiPee Elisa