Möötti 2021 ilmoittautumiselle jatkoa

Ilmoittautumista on jatkettu viikolla eli sunnuntaihin 10.10.2021 asti ehti vielä ilmoittautua mukaan iloiseen joukkoon!

Raati järjestää perinteisesti viisi kiltatapahtumaa vuodessa, joista Möötti on se suurin ja kaunein. Se on arvokashenkinen ja perinteisiä menoja vaaliva koko kiltakansan yhteinen juhla.

Oltermannin kutsusta kääntyvät jälleen satojen sätkien keulat ja kiltakansalaisten kaulat marraskuun alkupuolella kohti Mööttipaikkaa Tamperetta ja Tampere-Taloa. Ajallansa eli täsmällisesti saavutten juoksevien menojen eller Programmin seuraamukseen, Pyhän Andreaksen, Ecole Polytechniquen pojan kunnioitukseen ja vasta lopulla illan vapaaseen seurusteluun, mikäli Oltermanni sen nyt sitten asialliseksi katsoo.

PROTOKOLLA

Protokolla on se Killan dokumentti ja perustamiskirja, joka kertoo monenmoisista valoisista oivalluksista 59 vuoden takaa. Se kertoo Killan perustamisen, Möötin menot sekä Killan toiminta-ajatukset. Oppitytöt ja -pojat siitä opikseen ottakoot, muut kilta-arvossa ylemmät sen kautta muistiansa verestäkööt. Kukin Möötti alkaa Loodan eli Arkun avauksella ja sen saa tehdä kellä avaimet on. Kaikki mitä Möötissä tehdään, tehdään Loodan eli Arkun aukiollessa, myös Protokollan ulosluku. Möötti päättyy Loodan eli Arkun sulkemiseen ja sen jälkeen kiertää tervetuliainen. 

KOLLEGIUM

Möötissä Killan jäsenet ovat Vapaamestareita, Mestareita ja Kisällejä. Itse kukin omien ansioittensa mukaisesti. Oppitytöt ja -pojat sen sijaan luvan saatuaan olkoot läsnä, mutta visusti vaieten aina siihen hetkeen saakka, kun Oltermanni on vapaan seurustelun asialliseksi katsonut. Muutoin itse kukin muistakoon oman kilta-arvonsa tuomat velvoitteet, sillä ken syyllistyy hyväin tapain turmelukseen ja varsinkin, jos se koskee Mööttiä, tuomitaan sakkoon, uhkasakkoon tai vieläkin julmempaan rangaistukseen.

PROGRAMMI

Raati odottaa, että itse kukin on säntillisesti mööttihuoneessa ja omalle paikalleen asettunut. Ei torkkumaan vaan lembiänä ja iloisna (otsansa tasaisena) istuen, kun sen aika on ja seisten, kun sen aika on – päätä kohtuullisesti painaen.

Programmissa on lisäksi:

– Kisälliksi nimittäminen

– Mestariksi korottaminen

– Vapaamestariksi kutsuminen

– Isämestarin Rallin tulokset ja palkintojen jako

Programmin ja hyvän kiltaperinteen mukaista on myös se, että Loodan auki ollen ryyppi otetaan vain silloin, kun Oltermanni siihen luvan suo. Hän suonee sen Pre-paraattorille, Juridicukselle ja Vapaamestareille erikseen, sekä koko Kollegiumille yhdessä, aina Programmin mukaisesti.

Lisäksi, mikäli Raati on niin päättänyt, jaetaan Killan Standaari tunnuksena oivallisista ansioista kiltatoiminnassa. Raati voi myös päättää Möötissä toimeenpantavasta rahankerjuusta, jonka tuotto käytetään johonkin mööttipaikkakunnan avustuskohteeseen. Itse kunkin ansiota on, että Kilta elää ja toimii, joten kukin saakoon ansioittensa mukaan myös Tampereen Möötissä.

Uudet jäsenet – tulkaa katsomaan ja kokemaan mitä Möötti todellisuudessa on. Siitä ei liiemmin kirjoitella, mitä peruukkipäiset henkilöt kera Matroonan puuhaavat.

KILTA-ARVOT

Uudet kilta-arvot niihin kuuluvine dokumentteineen jaetaan ainoastaan Möötissä. Tällöin on anojan persoonakohtaisesti noudettava mahdollisesti saamansa dokumentti, muutoin anomus raukeaa.

Oppityttö tai -poika ei ole mikään arvo, mutta on kuitenkin 18 vuotta täyttänyt siveä neito tai nuorukainen, 2CV:n hallintaan ja ajamiseen hyväksi nähty.

Kisälli – ainakin vuoden nuhteettomasti ja nöyrästi palvellut, 15 tkm 2CV:llä ajanut ja opinnäytteensä mestareitten edessä antanut.

Mestari – oppiaikansa kaksi vuotta tai 30 tkm nuhteettomasti Kisällinä kulkuneuvollaan kulkenut. Opinnäytteensä ja mestarinäytteensä antanut.

Vapaamestari – Mestari, joka on kulkuneuvollaan vähintään 75 tkm taivaltanut.


MÖÖTTIMENOT TAMPEREELLA 2021

Tervetuloa Suomen 2CV-Killan 59. Mööttiin Tampereelle Tampere-Taloon (Yliopistonkatu 55, 33100 Tampere) lauantaina 6.11.2021. Mööttisalin ukset sulkeutuvat klo 18.00, jolloin istumme paikoillamme, kukin omallamme. Tilaisuus on tarkoitettu Suomen 2CV-Killan jäsenille seuralaisineen. Mööttilipun hinta 50 euroa/henkilö, sisältäen ohjelman, oluen, siiderin tai virvoitusjuoman sekä illallisen noutopöydästä. Möötti-lippu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. 

Erityisruokavaliot ilmoitettava ilmoittautumisen yhteydessä. Möötti-pannuun on hyvä varata muutamia kolikoita. 

Mikäli tapahtuma joudutaan perumaan, Möötti-lipun hinta palautetaan. 

Ilmoittautuminen

Mööttiin ja sen oheisohjelmiin ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa artikkelin lopusta löytyvällä linkillä tai vs. Hupimestarille Lasse Suhonen, p. 040 731 4993 / hupimestari@2cv.fi. Ei hotellin kautta. 

Ellet saa viiden päivän sisällä kuittausta sähköpostiisi, ota uudelleen yhteyttä! Ilmoita osallistujan/osallistujien nimet ym. kysytyt asiat viimeistään 10.10.2021 mennessä. Huomio lisäaikaa ilmoittautumiseen 3.10 >>10.10

Jos anot Kilta-arvoa, vastaa huolellisesti Hupimestarin tekemiin kysymyksiin joko keskiaukeamalta löytyvällä kaavakkeella tai netissä ilmoittautumislomakkeen yhteydessä. Paperinen kyselykaavake lähetetään postitse vs. Hupimestarille 24.10. mennessä. Osoite: Lasse Suhonen, Ylinikkilänkatu 11, 33580 Tampere. 

Majoitus

Tampere-talon yhteydessä toimii 229 huoneen Courtyard by Marriott -hotelli.

Hotellin aulasta katettu kulkuyhteys Tampere-taloon palvelee tapahtuman osallistujien saapumista tilaisuuteen. Mööttiin osallistujat saavat päivän hinnasta -15%:n alennuksen. Alennuksen saat, kun teet varauksen osoitteessa: https://www.marriott.com/event-reservations/reservation-link.mi?id=1575288802481&key=CORP&app=resvlink

Tampereella valtava määrä eri majoitusvaihtoehtoja, joista jokainen varmasti löytää omansa. 

Ps. Mikäli Möötti peruuntuu, muista perua majoituksesi. 

Kilta-tuopit

Tänä vuonna ei Kilta-tuoppeja ei myydä, joten ota mukaan omasi. Voit myös lahjoittaa tuopin tai useamman Kiltasiskoillesi ja -veljillesi. 

Huomioita menoihin

Elämme poikkeusaikoja, joten noudatamme Möötissä voimassaolevia suosituksia, linjauksia ja määräyksiä. Pidämme huolta niin omasta kuin toistenkin terveydestä huolehtimalla erinomaisesta käsihygieniasta ja turvaväleistä sekä muistamme kasvomaskit. Käsidesiä ja kasvomaskeja on saatavilla tapahtumapaikalla. 

Muutoksista tiedotamme Killan nettisivuilla, sähköpostilla sekä Suomen 2CV-Kilta – Finnish 2CV Guild -facebook -ryhmässä.  


 

ILMOITTAUTUMINEN